Afortunadament, l’horitzó del nostre entorn es refà una i altra vegada de la mà de propostes encaparrades en (com a mínim) posar entre parèntesi l’habitual insistència amb que els intèrprets del fer i desfer de la societat actual dibuixen l’avanç creixent de l’isolament i l’individualisme.

Accions i formes que, de forma tan subtil com obstinada, encerten a l’hora d’aglutinar voluntats i treball més enllà del simple interès mercantil. En clau local, probablement sigui la festa major de Les Santes (amb tots els peròs i malgrat-ques que se’ns puguin acudir) un d’aquests referents col·lectius capaços d’entrellaçar de forma íntima organització i participació.

No és casual, doncs, que a redós de Les Santes apareguin d’altres iniciatives capaces de despertar les complicitats necessàries amb les que aglutinar un bon estol de col·laboradors predisposats a la pràctica d’aquest “per amor a l’art” tan sovint visitat i revisitat en la majoria dels afers relacionats amb la cultura.

Més enllà de l’acurada presentació d’aquest magnífic recull de contes de Les Santes (persistint en les exigències de qualitat demostrada en les dues anteriors creacions de la gent del i15!) el gran encert d’aquesta proposta rau en el fet d’omplir un buit escandalós (hi cap alguna altra paraula?) pel que fa a la promoció de la pròpia festa major.
I no, no es tracta de publicitar-la més enllà de les rieres d’Argentona i de Sant Simó. Les Santes, convençudes de la seva personalitat i caliu perfectament equiparables a molts altres esdeveniments festius i populars del país, no necessiten ni han d’ambicionar segells ni marques ni certificats de pedigrí.

L’autèntica promoció de la festa major s’ha de fer de portes endins, fent pedrera. El potencial de creixement dins la ciutat és prou gran, n’hi ha prou amb fer una ullada a la llista de col·laboradors d’aquesta darrera entrega per certificar que encara hi ha molt camí per recórrer.  Es tracta, doncs, d’un repte prou ambiciós i els del i15! ja hi han posat la primera pedra (i la segona i la tercera!). I que no pari.

Anuncis